Ireen Wüst
NOS Schaatsen

Oud-schaatsster Wüst aan de slag bij NOC*NSF als talentenbegeleider

Oud-schaatsster Ireen Wüst is deze week begonnen met haar nieuwe baan bij sportkoepel NOC*NSF. De 37-jarige Brabantse werkt als expert prestatiegedrag en mentale gezondheid bij NOC*NSF. Wüst gaat haar ervaringen delen met jonge sporters die deel uitmaken van topsport- en opleidingsprogramma's van TeamNL.

"Ik ben blij dat Ireen met al haar ervaring aankomende topsporters gaat helpen," aldus André Cats, directeur topsport bij NOC*NSF. "Er zijn zoveel facetten waar sporters mee te maken krijgen. Wat hulp om alles te structureren is dan fijn. Ireen weet als geen ander wat de sport van je vraagt."

Zes gouden olympische medailles

Wüst sloot vorig jaar haar actieve schaatscarrière af. Met zes gouden olympische medailles is ze de meest succesvolle Nederlandse olympiër ooit. De Brabantse verbond zich vorig jaar als topsportmentor al aan de schaatsploeg van TalentNED, het talententeam van haar oud-coach Gerard Kemkers. Ze ging onlangs ook als expert topsportleefstijl aan de slag bij Topsport Noord, een van de regionale topsportcentra in Nederland.

"Het blijft bijzonder om binnen de voor mij zo bekende topsportomgeving een rol te blijven vervullen. Ik ga dan ook vol enthousiasme aan de slag", aldus Wüst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl