Ravage in Little Rock
NOS NieuwsAangepast

Dodental door reeks tornado's in de VS opgelopen naar 21

Het dodental als gevolg van tornado's in het Midden-Westen en zuiden van de Verenigde Staten is opgelopen tot 21. Vannacht meldden lokale reddingsdiensten nog vier doden. Het noodweer heeft ook veel schade veroorzaakt.

In één district in de staat Tennessee vielen zeven doden, in de plaats Wynne in Arkansas kwamen vier mensen om. In Sullivan (Indiana) overleefden drie mensen het natuurgeweld niet en ook in de staten Alabama, Illinois en Mississippi zijn doden gemeld.

Een tornado in de stad Little Rock (Arkansas) raasde door woonwijken en verwoestte een winkelcentrum. Gouverneur Sarah Huckabee Sanders van Arkansas heeft 250.000 dollar vrijgemaakt uit een fonds dat bedoeld is voor noodhulp bij natuurrampen. Dat deed ze na een oproep van de burgemeester van Little Rock om de nationale garde in te zetten.

Vijftig tornado's

In totaal zijn er vijftig tornado's gemeld in diverse delen van de Verenigde Staten, van het zuidelijk gelegen Texas tot aan de grote meren in het noorden. De nationale weerdienst heeft een verhoogd risico afgekondigd voor dit gebied.

In de plaats Belvidere, ten noordwesten van Chicago, stortte het dak van een theater in waar op dat moment een heavymetalconcert plaatsvond. Daarbij viel een dode en raakten 28 mensen gewond. Vijf mensen zijn er slecht aan toe.

Op deze beelden is te zien hoe de tornado op de stad af komt:

Zware tornado raast over stad in Arkansas

Vorige week kwamen bij een tornado in Mississippi en Alabama zeker 25 mensen om het leven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl