Hulpdiensten op de plek van het ongeluk
In samenwerking met
L1mburg
NOS Nieuws

Bijrijder ambulance ernstig gewond bij aanrijding met auto op A73 bij Venlo

Op de A73 is een bijrijder van een ambulance ernstig gewond geraakt door een aanrijding met een auto. De politie heeft de bestuurster van de auto aangehouden op verdenking van rijden onder invloed van verdovende middelen.

Het ongeluk gebeurde rond 16.00 uur ter hoogte van Venlo. De auto wilde ruimte maken voor de ambulance die met sirenes over de snelweg reed. De ambulance is vervolgens door onbekende oorzaak achter op de auto gebotst.

De bijrijder is naar het ziekenhuis gebracht. De chauffeur van de ambulance en een patiënt die achterin lag, raakten niet gewond. Twee agenten die eveneens achter in de ziekenauto zaten, zijn door ambulancepersoneel nagekeken.

Onderzoek

Volgens de politie komt het vaker voor dat agenten bijvoorbeeld voor de veiligheid in een ambulance meerijden. Een van de agenten is daarna ter controle naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de auto bleef ongedeerd, meldt 1Limburg.

De politie onderzoekt hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. Door de aanrijding was de weg richting Nijmegen enige tijd afgesloten. Inmiddels is de snelweg weer vrijgegeven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl