NOS Nieuws

Vloer boven waterbron in Indiase tempel stort in, ten minste 35 doden

Bij een ongeluk in een hindoetempel in India zijn gisteravond ten minste 35 mensen om het leven gekomen, en 16 mensen gewond geraakt.

In het tempelcomplex in de centraal gelegen stad Indore stortte de betonnen vloer boven een ondergrondse waterbron in. Er was op dat moment een religieuze ceremonie bezig voor de hindoegod Rama, waardoor veel gelovigen waren samengekomen in de tempel.

Premier Chouhan van de deelstaat Madhya Pradesh, waar Indore in ligt, zegt dat 18 mensen ongehavend uit de bron zijn gehaald.

Door het gewicht van de menigte stortte de vloer in tijdens de religieuze ceremonie, zegt Chouhan. Tientallen mensen vielen in het water, waarbij delen van de betonnen vloer op hen terechtkwamen. In de avond en de nacht hebben tientallen reddingswerkers en militairen slachtoffers uit het water gehaald met ladders en touwen.

Doden door instorten tempelvloer boven waterput in India

Het reddingswerk kwam laat op gang, zeggen omwonenden. De eerste ambulance zou pas een uur na het ongeluk zijn gearriveerd.

In veel Indiase tempels zijn diepe waterbronnen bereikbaar via smalle trappen langs de wanden (stepwells). Het tempelcomplex in Indore was al jaren geleden opgehouden met het gebruiken van deze bron, en had er een betonnen vloer overheen gebouwd.

Autoriteiten hadden de tempel in januari gewaarschuwd dat deze vloer niet stevig genoeg was, en hadden het bestuur opgedragen de vloer weg te halen, zodat de bron weer zichtbaar zou worden. Het bestuur heeft die opdracht tot nu toe genegeerd, melden lokale kranten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl