Een geëvacueerde leerling na de schietpartij
NOS NieuwsAangepast

Schutter doodt zes mensen op basisschool in Nashville (VS)

Op een christelijke privé-basisschool in de Amerikaanse stad Nashville heeft een schutter drie kinderen van negen jaar en drie volwassenen doodgeschoten. De dader zelf is bij een vuurgevecht met de politie ook omgekomen.

De politie heeft de schutter geïdentificeerd als de 28-jarige Audrey Hale, die op een moment leerling is geweest van de basisschool. Hale was gewapend met twee geweren een pistool, in Hales huis zijn later nog meer wapens aangetroffen.

"Er zijn aanwijzingen dat er een gevoel van wrok was om naar die school te moeten gaan", stelt de politie. "Onderzoek moet uitwijzen of het feit dat Hale trans was een rol heeft gespeeld", aldus de politie.

Manifest

Volgens de politie is er sprake van een gerichte aanval. Agenten doen onderzoek naar een manifest dat Hale voor de schietpartij schreef. Hale was het gebouw schietend binnengekomen en was in het bezit van gedetailleerde plattegronden van het gebouw, meldt de politie.

Bij de schietpartij kwamen drie kinderen van 9 jaar om het leven en drie volwassenen, twee vrouwen van 61 en 60 en een man van 60 jaar. De school telt in totaal ongeveer 200 leerlingen.

De kinderen liepen na de schietpartij onder politiebegeleiding hand in hand naar een kerk dichtbij, waar ze werden herenigd met hun ouders:

Doden bij schietpartij op basisschool in Nashville

De Amerikaanse president Biden noemde de schietpartij "hartverscheurend, de ergste nachtmerrie van een familie". Ook riep hij het congres opnieuw op zijn wapenwet aan te nemen. "We moeten meer doen om wapengeweld te stoppen. Het verscheurt onze gemeenschappen."

Biden roept vaker op om de wapenwet in het land aan te scherpen. Omdat de Republikeinen een meerderheid in het Huis van Afgevaardigden hebben, is het onwaarschijnlijk dat zijn voorstel voor een strengere wapenwet aangenomen wordt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl