NOS NieuwsAangepast

Podcast Oog: rechtszaak over seksscènes en het overlijden van Wim de Bie

De Franse schrijver Michel Houellebecq sleepte het kunstenaarscollectief KIRAC voor de rechter. Hij wilde voorkomen dat het de kunstenaars gefilmde seksscènes van hem in een film zouden gebruiken. De rechtszaak heeft hij nu verloren. Jini Jane van KIRAC was te gast.

Wat doet dementie met de band tussen mensen? Schrijfster Hadassah de Boer weet er alles over. Ze schreef het boek 'De vrouw van mijn vader', over de band het haar stiefmoeder. Die veranderde toen zij ging dementeren.

Tot slot stond Het Oog uitgebreid stil bij het overlijden van televisiemaker Wim de Bie. Samen met Kees van Kooten vormde hij decennialang het 'Simplisties Verbond'. In 2009 hield De Bie een voordracht tijdens de Nationale Dodenherdenking. Daarna sprak hij in Met het Oog op Morgen met presentator Max van Wezel, over hoe was om die tekst te schrijven.

Deze aflevering van Het beste uit het Oog kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren!

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

Lang verhaal kort: elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl