Lutsharel Geertruida moet geblesseerd het veld verlaten
NOS Voetbal

Geertruida en De Vrij naar huis, De Ligt en Verbruggen terug in selectie Oranje

Matthijs de Ligt (Bayern München) en keeper Bart Verbruggen (Anderlecht) sluiten vanmiddag weer aan bij de selectie van het Nederlands elftal. Het duo, dat afgelopen donderdag het trainingskamp vanwege een virusinfectie moest verlaten, is voldoende hersteld voor de EK-kwalificatie-ontmoeting met Gibraltar.

Lutsharel Geertruida, die gisteren tegen Frankrijk debuteerde en in de slotfase geblesseerd uitviel, is niet inzetbaar in het duel met Gibraltar. De Feyenoorder keert daarom terug naar zijn club. Ook Stefan de Vrij heeft het trainingskamp van het Nederlands elftal verlaten. In overleg met bondscoach Ronald Koeman is besloten dat de verdediger van Inter teruggaat naar Italië in verband met een op handen zijnde gezinsuitbreiding.

Sven Botman (Newcastle United), Cody Gakpo (Liverpool) en Joey Veerman (PSV) zijn niet op tijd hersteld.

Joey Veerman op de training van Oranje

Het Nederlands elftal verloor vrijdag zijn eerste EK-kwalificatiewedstrijd. Vice-wereldkampioen Frankrijk was in Saint-Denis met 4-0 te sterk. Maandag wacht het tweede EK-plaatsingsduel met Gibraltar.

Het vijftal moest donderdagochtend het trainingskamp van het Nederlands elftal verlaten. De Telegraaf meldde dat ze ziek waren geworden na het eten van kip kerrie, maar dat werd al snel door Ronald Koeman tegengesproken. Volgens de bondscoach voelden enkele stafleden zich voor het eten van de kip kerrie, woensdagavond in het hotel in Zeist, al niet lekker.

Zaterdagmiddag bevestigde de KNVB dat het om buikgriep ging. Volgens een woordvoerder van Oranje heeft onderzoek door de medische staf dat uitgewezen.

Door deze wijzigingen blijft de selectie voor de ontmoeting met Gibraltar uit 23 spelers bestaan.

Dumfries terug

Denzel Dumfries ontbrak tegen Frankrijk vanwege een schorsing. De rechtsback van Inter kan tegen Gibraltar (aftrap 20.45 uur) wel meedoen. Ook Mats Wieffer maakt nog deel uit van de selectie. De middenvelder van Feyenoord was een belangrijke kandidaat om vrijdag tegen de Fransen te beginnen. Maar volgens bondscoach Koeman was ook hij niet okselfris.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl