NOS Wielrennen

Guérin (30) houdt na solo van bijna 100 kilometer drie tellen over op favorieten

De 30-jarige Fransman Alexis Guérin heeft een opvallend nummertje opgevoerd in de vierde etappe van de Settimana Coppi e Bartali.

Guérin maakte deel uit van een vroege vlucht, schudde halverwege de koers zijn vluchtmakkers af en hield na een solo van bijna 100 kilometer welgeteld drie tellen over op een groepje favorieten.

Het is pas de derde profzege van Guérin, die tot dit seizoen nog alleen voor kleine, continentale ploegen had gereden. Eerder won hij een rit in de Roemeense Sibiu Tour en een rit in de Tsjechische Sazka Tour.

De Zwitser Mauro Schmid werd tweede, maar begint zaterdag wel als leider aan de afsluitende tijdrit.

Het gekartelde profiel van de vierde etappe, een heuvelrit van bijna 160 kilometer rond Fiorano Modenese beloofde spektakel, ook al werd een van de twee lokale ronden van 8,7 kilometer in de finale geschrapt.

Dat spektakel kwam er ook. Vrijwel vanuit de start moest er geklommen worden en brak het peloton in stukken. Er kwamen zeventien koplopers, onder hen Rémi Cavagna (winnaar van de eerste etappe), Tony Gallopin, Luke Rowe en Gijs Leemreize.

Halverwege de koers, op de vooral in de eerste vier kilometer steile klim naar Serramazzoni, begon Guerin aan een onmogelijke solo.

De Fransman van de Belgische procontinentale ploeg Bingoal had echter de dag van zijn leven en wist in de 78 (!) kilometer tot de streep een achtervolgend groepje met klassementstoppers nog nèt voor te blijven.

Op drie seconden werd klassementsleider Mauro Schmid (Soudal-QuickStep) tweede, voor James Shaw (EF), het jonge Jumbo-Visma-talent Johannes Staune-Mittet, routinier Domenico Pozzovivo (Israel-Premier Tech) - die op zijn veertigste vorige week alsnog een contract tekende en bij zijn eerste race vanochtend bezoek kreeg van zijn ouders - en de winnaar van gisteren, Ben Healy (EF).

Zaterdag eindigt de Italiaanse wielerweek met een vlakke tijdrit van 18,6 kilometer in Carpi.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl