Frans van Seumeren
NOS Voetbal

FC Utrecht-eigenaar Van Seumeren maakt excuses na fysieke aanvaring met Klaiber

FC Utrecht-eigenaar Frans van Seumeren heeft zaterdag een fysieke aanvaring gehad met rechtsback Sean Klaiber. Dat gebeurde toen Van Seumeren na de verloren wedstrijd tegen Go Ahead Eagles (1-2) de kleedkamer inging om zijn ongenoegen te uiten over de prestatie van het team.

Van Seumeren betuigde spijt over zijn actie en bood zondag zijn excuses aan bij de selectie. Eerder dit seizoen leidde een handgemeen tussen de toenmalige trainer Henk Fraser en aanvaller Amin Younes tot het vertrek van Fraser.

'Vader-zoon-relatie'

Bij De Telegraaf doet Van Seumeren zijn verhaal. "Het was een stevige woordenwisseling met wat geduw over en weer. Ik heb met Sean zondag even apart gezeten en het is allemaal uitgesproken."

Van Seumeren omschrijft Klaiber als een goede vriend, met wie hij vaker fysiek contact heeft. "Ik geef hem ook wel eens zomaar een knuffel. En ik heb ooit meegemaakt dat ik ergens liep en dat er ineens iemand in mijn nek hing. Dat was dan Sean. Nu liepen de emoties even hoog op, maar ik heb mijn excuses gemaakt en het is weer helemaal goed tussen ons."

Klaiber baalt na een treffer van Go Ahead Eagles

Volgens de grootaandeelhouder, die zegt vanaf nu nooit meer naar de kleedkamer te zullen gaan, was de aard van het incident van zaterdag anders dan de aanvaring tussen Fraser en Younes. "Ik denk dat je deze situaties niet met elkaar kunt vergelijken. Ook niet omdat Sean het heel anders heeft beleefd door onze onderlinge relatie. Je zou het kunnen zien als een vader-zoon-relatie."

FC Utrecht staat momenteel zevende in de eredivisie en verloor voor de derde keer op rij in de eigen Galgenwaard. De laatste overwinning in eigen stadion dateert van 4 februari tegen sc Heerenveen.

Bekijk de samenvatting van FC Utrecht - Go Ahead Eagles

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl