NOS Nieuws

Wekdienst 19/3: Zwitsers praten verder over Credit Suisse • Feyenoord treft Ajax in titelstrijd

Goedemorgen! In Zwitserland vindt topoverleg plaats over Credit Suisse, de noodlijdende bank bank wordt mogelijk overgenomen. En in de top van de Eredivisie wordt het een spannende dag: Feyenoord treft Ajax.

Vanochtend komen wolkenvelden voor en plaatselijk valt nog een bui, maar de middag verloopt overwegend droog. Bij geregeld zon wordt het dan 10 tot 14 graden.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • In Zwitserland wordt verder gesproken over de problemen bij de bank Credit Suisse. Mogelijk wordt de bank overgenomen door branchegenoot UBS, eveneens uit Zwitserland.
  • Het is een jaar geleden dat weerpresentator Piet Paulusma overleed. De Fries krijgt vandaag een monument op de Cauberg, want hij kwam graag in Limburg.
  • Ajax en Feyenoord treffen elkaar om 14.30 uur in Amsterdam. Het is een belangrijke wedstrijd om het kampioenschap in de Eredivisie. De Rotterdamse koploper heeft 3 punten voorsprong op Ajax.
  • En de tweede grand prix van het seizoen in de Formule 1 wordt gereden. Max Verstappen en Nyck de Vries beginnen om 18.00 uur aan de grote prijs van Saudi-Arabië. Verstappen start op de vijftiende plek door pech tijdens de kwalificatie, De Vries start vanaf de achttiende plek.

Wat heb je gemist?

De Russische president Poetin is voor het eerst in bezet Oekraïens gebied geweest. De Russische president is na een bezoek aan de Krim doorgereisd naar de Oekraïense stad Marioepol.

Poetin kwam per helikopter naar de stad, die grotendeels verwoest is door Russische bombardementen. Hij werd volgens Russische media in een auto rondgereden voor een "werkbezoek". De nadruk lag daarbij op de wederopbouw van de stad.

Marioepol is de grootste stad die Rusland in handen heeft. De andere grote stad in het zuiden, Cherson, werd in november bevrijd.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

De wereldberoemde Amerikaanse techsector die zetelt rond de baai van San Francisco blijkt veel kwetsbaarder dan gedacht. Hoe komt het dat een bankrun bij een kleine bank zoveel onrust veroorzaakt?

Verslaggever Simone Tukker ging op onderzoek:

Hoe het omvallen van een kleine bank leidt tot grote paniek in de Silicon Valley

Mooie zondag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl