Specialistische teams bij de school in Den Bosch
NOS NieuwsAangepast

Politieactie bij school in Den Bosch afgelopen: 'Geen vuurwapen aangetroffen'

In Den Bosch is de politie vanochtend met meerdere specialistische teams aanwezig geweest bij een mbo-school. Aanleiding voor de actie bij het Koning Willem I College was een melding dat er een leerling was gezien in de school met een mogelijk vuurwapen. De politie meldt dat er geen vuurwapen is aangetroffen.

Er is ook niemand aangehouden en het schoolgebouw wordt weer vrijgegeven. De politie doet nog verder onderzoek.

De politieteams die op de melding waren afgekomen, hadden uit voorzorg kogelwerende vesten aan. In de school zijn controles uitgevoerd in verschillende klassen, schrijft de politie op Twitter. Daar werden de leerlingen gecontroleerd.

Een woordvoerder van de politie zegt op NPO Radio 1 dat het "lastig te zeggen" is of de leerlingen van de school daadwerkelijk gevaar hebben gelopen. Ook kon hij niet zeggen waar de melding van het vuurwapen vandaan kwam. "Het mag wel duidelijk zijn dat we zo'n melding heel serieus nemen."

Het Koning Willem I College heeft meerdere vestigingen in Noordoost-Brabant. De politieactie was bij de vestiging aan de Weidonklaan in het westelijke deel van Den Bosch.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl