NOS Nieuws

Wekdienst 13/3: Partijleiders in debat • Vakbonden en werkgevers in gesprek over ov-stakingen

Goedemorgen! Vandaag gaan vakbonden en werkgevers om tafel over de stakingen in het streekvervoer en in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen gaan zeven partijleiders met elkaar in debat.

Eerst het weer: het wordt zeer zacht en de wind neemt verder in kracht toe. Aan zee waait het dan hard tot stormachtig en er zijn zware windstoten mogelijk tot zo'n 90 km/uur. Het is eerst regenachtig en later komen buien voor met af en toe wat zon. De temperatuur loopt op naar 13 tot 17 graden.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Vakbonden FNV en CNV en werkgeversvereniging VWOV gaan in gesprek met reizigersvereniging Rover, die zo de impasse in de cao-onderhandelingen in het streekvervoer wil doorbreken. Ook hoopt Rover dat de bonden de stakingen die veel reizigers duperen willen opschorten.
  • De rechtbank in Den Bosch doet om 13.00 uur uitspraak in de zaak tegen een Limburgse man en vrouw die verdacht worden van zeer vergaande ontucht met zeven oppaskinderen in de regio Eindhoven. Het OM sprak eerder van een "weerzinwekkende zedenzaak" en eiste vijftien jaar cel en tbs.
  • In de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen, op woensdag, gaan vandaag zeven partijleiders met elkaar in debat over stikstof, migratie en economie. Voor het EenVandaag-televisiedebat treden Mark Rutte (VVD), Sigrid Kaag (D66), Wopke Hoekstra (CDA), Geert Wilders (PVV), Attje Kuiken (PvdA), Lilian Marijnissen (SP) en Caroline van der Plas (BBB) aan.
  • De Verenigde Staten en Zuid-Korea beginnen aan nieuwe gezamenlijke legeroefeningen. Noord-Korea heeft gedreigd met tegenmaatregelen als de oefeningen doorgaan. Die zouden kunnen bestaan uit proeven met nieuwe raketten of een nieuwe nucleaire test.

Wat heb je gemist?

Everything Everywhere All at once heeft zijn favorietenrol bij de Oscars waargemaakt. De film vol wiebeloogjes, buttplugs en een allesverwoestende bagel haalde met zijn levenslessen over wasgoed en belastingen zeven prijzen binnen, waaronder Beste Film, Regie, Actrice en Mannelijke Bijrol.

Michelle Yeoh schreef geschiedenis door als eerste Aziatische vrouw het beeldje te winnen. "Aan alle kleine jongens en meisjes die thuis kijken en er uitzien zoals ik, dit is een baken van hoop. Het bewijs dat als je groots droomt, je dromen kunnen uitkomen", zei de in Maleisië geboren actrice.

"En dames, laat niemand je ooit vertellen dat je je beste tijd hebt gehad", voegde de 60-jarige actrice eraan toe.

Ander nieuws uit de nacht

En dan nog even dit:

In Rijsbergen zijn afgelopen week twee tieners aangehouden die een wapenhandelaar uit België zouden hebben overvallen. Op hun vlucht lieten ze in Rijsbergen een auto achter. De klopjacht maakte daar veel indruk op de inwoners:

Ooggetuigen van klopjacht: 'Hier in Rijsbergen?'

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl