NOS Nieuws

Wekdienst 11/3: Den Haag zet zich schrap voor demonstraties • Uitslag Wie is de Mol?

Goedemorgen! In Den Haag wordt later vandaag op verschillende plekken in de stad gedemonstreerd door Extinction Rebellion en Farmers Defence Force. En in Baarn wordt vanavond in het bijzijn van een grote schare fans de Mol ontmaskerd.

Maar eerst het weer: vandaag is het nagenoeg droog met zon en stapelwolken. De westelijke wind is hooguit matig en het wordt 6 tot 8 graden.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor (en let op: in het streekvervoer wordt gestaakt).

Wat kun je vandaag verwachten?

  • In Den Haag zijn op twee plaatsen in de stad protesten gepland. Farmers Defence Force én Extinction Rebellion laten daar van zich horen. De demonstratie van klimaatactiegroep Extinction Rebellion moet op de Koekamp plaatsvinden, in plaats van op de Utrechtsebaan (A12) zoals de beweging zelf wil. Het gezamenlijke protest van boeren en Samen voor Nederland vindt plaats in het Zuiderpark. Daar mogen van de gemeente maximaal twee tractoren komen.
  • Door het hele land trekken partijleiders erop uit voor de verkiezingscampagne. Onder meer in Den Haag, Rotterdam, Dordrecht, Venlo en Den Bosch wordt geflyerd door landelijke kopstukken
  • Via NOS.nl en NPO 1 zijn vandaag en morgen de koers Parijs-Nice en de wereldbeker shorttrack te volgen.
  • Bij Paleis Soestdijk in Baarn vindt de ontmaskering van Wie is de Mol? seizoen 23 plaats. De live-uitzending begint om 20.30 uur op NPO 1.

Wat heb je gemist?

Onderzoek van de Volkskrant heeft meer informatie over misstanden op de werkvloer van NOS Sport aan het licht gebracht. De krant sprak de afgelopen maanden met 32 werknemers en voormalige medewerkers. Het artikel bevestigt het beeld van een onveilig en giftig werkklimaat op de sportvloer.

In een reactie op het artikel zegt de NOS-directie zich te schamen voor de beschreven ervaringen, nogmaals worden excuses gemaakt.

"Op de redactie is het tot op de dag van vandaag gebruikelijk om openlijk te spreken over het uiterlijk van vrouwelijke sporters en collega's", zeiden medewerkers en oud-medewerkers van NOS Sport tegen de Volkskrant. Ook over medewerkers met een migratieachtergrond of religieuze overtuiging werden grappen gemaakt, schrijft de krant.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Zijn schrijvers nu extra voorzichtig geworden bij het schrijven van boeken en verhalen? Auteur Pim Lammers werd eerder bedreigd. Op het jaarlijkse boekenbal zijn de meningen verdeeld, bleek gisteravond:

Op de rode loper van het Boekenbal: 'Je moet oppassen met wat je schrijft'

Fijne zaterdag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl