Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima
NOS Nieuws

Wekdienst 9/3: Sjachtar-Feyenoord in EL • Koningspaar bezoekt Oekraïense vluchtelingen

Goedemorgen! Het is de laatste dag van het staatsbezoek van het koningspaar aan Slowakije en Feyenoord speelt in de achtste finales van de Europa League tegen Sjachtar Donetsk.

Eerst het weer: vanochtend kan in het zuiden nog wat (natte) sneeuw vallen, maar al snel wordt het overal droog. Het blijft meest bewolkt en de temperatuur ligt rond 5 graden. In de loop van de middag volgt vanuit het zuidwesten regen en in het noorden en oosten mogelijk natte sneeuw.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor (let op, in sommige regio's wordt gestaakt).

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Feyenoord neemt het in de eerste wedstrijd in de achtste finales van de Europa League in het Poolse Warschau op tegen het Oekraïense Sjachtar Donetsk. De wedstrijd begint om 21.00 uur.
  • Koning Willem-Alexander en koningin Máxima eindigen hun staatsbezoek aan Slowakije met een bezoek aan een hulpcentrum voor Oekraïense vluchtelingen.
  • De biografie van de Britse zanger Harry Styles (29), een van de populairste artiesten van dit moment, komt vandaag uit. Het boek heet Het verhaal van het fenomeen.

Wat heb je gemist?

Een meerderheid van de Franse Senaat heeft ingestemd met het verhogen van de pensioenleeftijd van 62 naar 64 jaar. 201 Senatoren stemden in met dat voorstel van president Macron; 115 leden waren tegen.

De verhoging van de pensioenleeftijd is een van de meest controversiële onderdelen van de plannen van de Franse regering om het pensioenstelsel te hervormen. Fransen protesteren er al weken tegen.

De nieuwe wet is er nog niet definitief door. De verhoging van de pensioenleeftijd is een onderdeel van een aantal veranderingen aan het pensioenstelsel. Over de rest van het pakket moet ook nog gestemd worden door het parlement.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Nog altijd moeten liefhebbers geduldig zijn om aan kaarten te komen voor de Vermeer-tentoonstelling in het Rijksmuseum. De website waarop extra kaarten beschikbaar zijn voor de populaire tentoonstelling is weer hersteld, maar wordt nog altijd drukbezocht.

De extra kaarten worden sinds maandag verkocht, maar de website lag geruime tijd plat vanwege de grote populariteit. Er zijn extra tickets omdat het museum extra vaak 's avonds opengaat. En op avonden dat het museum al open was, is het nu tot 23.00 uur geopend, een uur langer dan normaal.

Bezoekers bekijken het Meisje met de parel in het Rijksmuseum

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl