Ravage na de explosie in Zundert
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Viskraam ontploft op weekmarkt Zundert

In Zundert is vanmiddag een viskraam uitgebrand na een ontploffing. Er is niemand gewond geraakt, maar van de viskraam is niets meer over.

Het gebeurde op een weekmarkt op het Nassauplein. Volgens de veiligheidsregio ontstond er brand in de afzuiginstallatie in de kraam. "De eigenaar heeft nog geprobeerd om zelf te blussen, maar dat lukte niet. Hij belde daarom de brandweer", zegt een woordvoerder.

De ontploffing veroorzaakte een ravage op de weekmarkt:

Ontplofte viskraam op weekmarkt in Zundert

Volgens visboer Daniël Roeleveld ging het erg snel. "We roken op een gegeven moment een brandlucht en ik zag in de afzuiging een vlammetje", vertelt hij aan Omroep Brabant. "Daarna heb ik onmiddellijk alle gastanks uitgezet en iedereen weggestuurd. We hadden de brand geblust, maar waarschijnlijk zat er nog vuur in het afzuigingskanaal. In amper vijf minuten tijd stond de hele wagen in lichterlaaie."

Er is niemand gewond geraakt, ook omliggende auto's en woningen zijn niet beschadigd door de explosie. "De schade bleef gelukkig beperkt tot één deel van de kraam", aldus de woordvoerder. Volgens een verslaggever van Omroep Brabant liggen er veel brokstukken op de markt, vooral rondom de afgebrande kraam.

Hoe de brand en explosie zijn ontstaan, is niet duidelijk. De politie en de brandweer zijn nog bezig met een onderzoek naar de oorzaak.

Advertentie via Ster.nl