NOS Nieuws

Wekdienst 1/3: Conclusies over beveiliging Peter R. de Vries • Songfestivallied te horen

Goedemorgen! De Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft gekeken naar de beveiliging van Peter R. de Vries; straks worden de resultaten bekendgemaakt. En het is een spannende dag voor liefhebbers van het Songfestival.

Eerst het weer: na een frisse en mistige start is er vandaag veel ruimte voor de zon. Het wordt maximaal 7 graden en er staat een zwakke tot matige noordoostenwind.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De Onderzoeksraad voor Veiligheid komt om 11.00 uur met de resultaten van het onderzoek naar de beveiliging van Peter R. de Vries, advocaat Derk Wiersum en de broer van kroongetuige Nabil B. Zij speelden een rol in het liquidatieproces Marengo, maar zijn allemaal vermoord. Over hun beveiliging bestaan veel vragen.
  • Vanaf het begin van de avond kun je luisteren naar Burning Daylight, de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival. In november werd al duidelijk dat Mia & Dion namens Nederland meedoen aan het Songfestival in Liverpool.
  • Het is 1 maart en dus kan er weer belastingaangifte gedaan worden. De komende maanden stromen circa 8,8 miljoen aangiftes binnen bij de Belastingdienst, waarvan 7 miljoen van particulieren en 1,8 miljoen aangiftes van bedrijven.
  • En na de stunt van Spakenburg (4-1 tegen FC Utrecht) staat vanavond de tweede kwartfinale van de KNVB-beker op het programma. Vanaf 20.00 uur strijden Heerenveen en Feyenoord om een plek in de halve finale.

Wat heb je gemist?

Bij een treinongeluk in het noorden van Griekenland zijn zeker 32 mensen om het leven gekomen en tientallen mensen gewond geraakt. Tegen middernacht botste een passagierstrein op een goederentrein, waardoor vier wagons ontspoorden. Twee daarvan zijn bijna helemaal verwoest door brand.

Regeringsbronnen zeggen tegen de Griekse omroep SKAI dat het ongeluk kwam door een fout in de planning van het treinverkeer. Er zouden 350 passagiersleden en 20 treinmedewerkers aan boord hebben gezeten.

Ander nieuws uit de nacht

En dan nog even dit

Het zijn beelden die je niet direct associeert met een vakantie-eiland in de Middellandse Zee. Mallorca is voor een deel bedekt met een pak sneeuw. In het bergdorp Valldemossa lag maar liefst een halve meter, wat uitzonderlijk is voor het eiland. Het was twaalf jaar geleden dat het daar überhaupt had gesneeuwd.

Het barre weer veroorzaakt ook problemen:

Storm Juliette bedekt Mallorca met pak sneeuw

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl