NOS NieuwsAangepast

Podcast De Dag: Double Dutch in de Formule 1

Dit weekend start het nieuwe Formule 1-seizoen, waarin niet één maar twee Nederlanders mee rijden. Naast Max Verstappen is er een nieuwe Nederlandse ster verschenen: de 28-jarige Friese coureur Nyck de Vries. In tegenstelling tot Verstappen was zijn weg naar dit Formule 1-debuut lang en vol omwegen, maar uiteindelijk is het dan toch gelukt - met een beetje hulp van het lot én zijn goede vriend Max.

Sportjournalist Ivo Pakvis vertelt in podcast De Dag hoe Max Verstappen deze jongensdroom voor Nyck de Vries mede mogelijk heeft gemaakt en hoe belangrijk het ook is om zo'n kruiwagen te hebben. Hij schreef daar samen met Stijn Keuris het boek 'Max en Nyck' over.

Double Dutch in de Formule 1: wat betekent dat voor de Nederlandse autosport? En hoe kan de Max-én-Nyck-factor straks ook nieuw Nederlands talent weer verder helpen?

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Deze aflevering van De Dag kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren!

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

Lang verhaal kort: elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

Deel artikel: