NOS Nieuws

Wekdienst 23/2: Uitspraak in moordzaak Wiersum • Kamerdebat over stikstofcrisis

Goedemorgen! Twee mannen die worden verdacht van de moord op advocaat Derk Wiersum horen hun straf en de Tweede Kamer debatteert met ministers Van der Wal en Adema over de stikstofcrisis.

Maar eerst het weer: vanochtend is het veelal bewolkt met soms een spat motregen. Het is dan 8 tot 10 graden. In de middag trekken vanuit het noordwesten buien over, waarna de zon doorbreekt.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Het gerechtshof Amsterdam doet uitspraak in de strafzaak tegen twee mannen die worden verdacht van de moord op advocaat Derk Wiersum. Er is een levenslange gevangenisstraf tegen hen geëist. Wiersum werd op 18 september 2019 doodgeschoten bij zijn huis in Amsterdam-Buitenveldert.
  • De Tweede Kamer debatteert met ministers Van der Wal (Stikstof) en Adema (Landbouw) over de stikstofcrisis. Het gaat onder meer over afspraken die het Rijk met provincies en gemeenten moet maken over natuurherstel. Ook debatteert de Kamer over piekbelasters.
  • President Nikos Christodoulides van EU-lidstaat Cyprus ontmoet de leider van het door Turkije bezette Noord-Cyprus, Ersin Tatar. De president wil het vijf jaar terug vastgelopen vredesproces nieuw leven inblazen.
  • Ajax en PSV komen in actie in de tussenronde van de Europa League. PSV speelt om 18.45 uur in eigen huis tegen Sevilla en staat voor de zware opdracht om een 3-0-nederlaag uit de uitwedstrijd goed te maken. Ajax komt in Berlijn in actie tegen Union Berlin om 21.00 uur. In de eerste wedstrijd in Amsterdam werd het 0-0. De wedstrijden zijn te volgen in een liveblog op NOS.nl.

Wat heb je gemist?

Het Israëlische leger zegt dat Palestijnse militanten vannacht meerdere raketten hebben afgevuurd op het zuiden van Israël, vanaf de Gazastrook. In reactie daarop heeft het leger raketten afgevuurd in de richting van Gaza.

De raketaanvallen over en weer, waarover van Palestijnse zijde nog niets is bekendgemaakt, volgen op een inval van het Israëlische leger op de bezette Westelijke Jordaanoever. Daarbij kwamen zeker elf mensen om het leven, onder wie omstanders.

Ander nieuws uit de nacht

En dan nog even dit

Veel groenten in de winkel zijn op dit moment duur. Nederlandse telers leveren minder door de hoge gasprijzen en groente uit het buitenland is extra duur vanwege het weer. Door een koude winter komt er minder van het land.

Groente steeds duurder: 'Bloemkool van 3,50 is wel schrikken'

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl