'President Saleh is zwaargewond'

time icon Aangepast

President Saleh van Jemen is vrijdag bij de aanval op zijn presidentiële paleis zeer ernstig gewond geraakt. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender CNN op basis van Amerikaanse diplomaten in Saudi-Arabië, waar Saleh wordt behandeld.

Het is onzeker of Saleh van zijn verwondingen zal herstellen en of hij zal terugkeren naar Jemen.

Volgens de diplomaten heeft Saleh op 40 procent van zijn lichaam brandwonden opgelopen. Ook heeft een granaatscherf een diepe wond in zijn borst gemaakt. Daarbij werd een long doorboord. Artsen hebben de scherf afgelopen weekend verwijderd.

Een regeringsfunctionaris in Jemen zei vrijdag nog dat president Saleh lichte verwondingen had opgelopen bij de aanval. Een aangekondigde televisietoespraak van de president ging echter niet door. Saleh sprak wel op de radio.

Overwinning

Na de aanval op het presidentiële paleis nam Saleh met andere hoogwaardigheidsbekleders de wijk naar Saudi-Arabië. Daar wordt hij in een kliniek in de hoofdstad Riaad verpleegd.

Zijn vertrek werd door de oppositie in Jemen als een overwinning gevierd. Saleh is al 33 jaar aan de macht en weigert, ondanks hevige protesten, om op te stappen. Bij het geweld in Jemen vielen de afgelopen weken zeker 200 doden.

STER Reclame