Een persoon kwam om het leven bij het steekincident
NOS NieuwsAangepast

24-jarige man overleden na steekincident in asielzoekerscentrum Hardenberg

In een asielzoekerscentrum in de Overijsselse gemeente Hardenberg is gisteravond een 24-jarige man om het leven gekomen bij een steekincident. De politie heeft een 23-jarige verdachte aangehouden. Zowel de verdachte als het slachtoffer verbleef in het asielzoekerscentrum.

De politie onderzoekt nog wat zich precies heeft afgespeeld en wat de toedracht van het steekincident was. Na het voorval is nog eerste hulp geboden aan het slachtoffer, maar de 24-jarige man kon niet meer worden gered.

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) zegt dat slachtofferhulp beschikbaar is voor mensen die het incident hebben zien gebeuren. Om hoeveel getuigen het gaat, is niet duidelijk. Het steekincident gebeurde rond middernacht.

750 asielzoekers

Het asielzoekerscentrum werd geopend in 2016 en biedt plaats aan 750 asielzoekers. Het centrum bevindt zich in het buurtschap Heemserveen, ten noordwesten van Hardenberg.

Begin januari was er ook een steekincident in het Overijsselse asielzoekerscentrum. Daarbij raakten toen twee mensen gewond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl