Belgische agenten en gasten van de missverkiezing voor de ingang van het Plopa-theater in De Panne
NOS NieuwsAangepast

Opgepakte Belg bij missverkiezing verdacht van poging tot terreurmoord

De 46-jarige man die gisteren kort voor het begin van de Miss België-verkiezing werd gearresteerd, wordt door het federaal parket van België verdacht van poging tot terroristische moord. Binnen vijf dagen verschijnt Peter C. uit Lommel voor de rechter in Brugge, schrijft het parket in een persbericht.

Eerder vandaag werd bekend dat C. volgens Belgische media gistermiddag met een aanslag zou hebben gedreigd in een mail aan zijn ex-vrouw. Die vrouw belde de politie en deelde de informatie uit de mail. De man was niet bekend bij de politie of veiligheidsdiensten, wel was bekend dat hij een wapenvergunning heeft.

De politie onderschepte de man in een gehuurde auto vlakbij pretpark Plopsaland in badplaats De Panne, waar de verkiezing werd gehouden. Hij had een geladen pistool bij zich. In zijn auto werd nog een wapen gevonden, samen met een kogelwerend vest.

Hij werd vergezeld door een Nederlandse vrouw. Ook zij is gearresteerd. De onderzoeksrechter heeft nog geen besluit genomen over de verdenking tegen haar.

Motief onbekend

Belgische media schrijven dat de man tijdens zijn verhoor vertelde dat hij eerst chaos zou veroorzaken in de zaal door vuilnisbakken in brand te steken. Omdat de man in het verhoor ook sprak over explosieven, werd de zaal waar de verkiezing zou worden gehouden ontruimd en doorzocht. Er werd niets gevonden, dus kon de ceremonie alsnog doorgaan.

De VRT schrijft op basis van bronnen dat de man psychische problemen had.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl