Rui Costa
NOS Wielrennen

Dubbelslag Costa in Valencia, Powless via tijdrit naar eindzege in Bessèges

De Portugees Rui Costa heeft dankzij een late aanval de Ronde van Valencia op zijn naam geschreven. De renner van Intermarché was in de slotrit Thijmen Arensman de baas in de sprint en greep mede dankzij de bonificatieseconden die dat opleverde ook de eindzege.

De vijfde en laatste rit was met 93 kilometer niet bijster lang, maar door twee beklimmingen onderweg toch nog lastig. Geen wonder dat in de kopgroep van negen de topvier van het klassement (Giulio Ciccone, Tao Geoghegan Hart, Pello Bilbao en Aleksandr Vlasov) present was.

De vier hielden elkaar in de gaten, maar reageerden te laat toen de nummer zes Costa, die veertien seconden achterstand op klassementsleider Ciccone had, achter de op 3 kilometer van de finish weggesprongen Arensman aanging. Eenmaal bij de Nederlander, maakte de wereldkampioen van 2013 het karwei af.

Tijdrit helpt Powless aan eindzege in Bessèges

Neilson Powless ging er met de eindzege vandoor in de 53ste editie van de Ster van Bessèges. De Amerikaan van Education-EasyPost maakte in de slotetappe, een tijdrit over 10,7 kilometer in Alès met aankomst heuvelop (2,8 km á 5,6%), zijn achterstand van vier seconden op Mattias Skjelmose goed.

Neilson Powless snelt naar de eindzege in de Ster van Bessèges

Al was het nipt: de 26-jarige Powless was vijf seconden sneller dan de Deense klassementsleider van Trek. De Amerikaan was vorige week ook al de beste in de Grand Prix La Marseillaise.

Trek liep de eindzege dan wel op één seconde mis, Mads Pedersen zorgde toch nog voor een hoogtepunt voor de ploeg door de tijdrit te winnen. Achter de Deen werden Joshua Tarling en Ben Tulett van Ineos tweede en derde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl