De vrouw en het kind zijn naar het ziekenhuis gebracht
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Vrouw onder invloed rent met kind langs A16 na botsing

Een vrouw die onder invloed was van drugs en alcohol is vrijdagavond tegen een lantaarnpaal gereden op de A16 ter hoogte van Prinsenbeek. De gewonde vrouw ging er vervolgens samen met haar 6-jarige kind te voet vandoor.

Agenten troffen een lege, zwaar beschadigde auto aan. De politie concludeerde dat de twee geen gordel droegen. "Dat weten we omdat de gordels in ongebruikte stand hingen, keurig recht langs de deur. Bij ongelukken blijven gordels normaal gesproken uitgerekt slap hangen", legt een politiewoordvoerder uit.

Even later zagen agenten de twee mensen langs de snelweg rennen. Het is onduidelijk welke afstand ze hebben afgelegd. "Ze zijn langs de snelweg naar de eerste de beste oprit gerend. Dat kan honderd meter zijn geweest, maar ook meer", aldus de politie. De vrouw was volgens de agenten duidelijk gewond en het jongetje was erg in paniek.

"Voor mij is oprecht de vraag: is ze gevlucht of wilde ze juist hulp gaan halen? Ze was echt aangeslagen, ontdaan. Het is echt wel een forse klap geweest", zegt een van de betrokken agenten tegen Omroep Brabant.

Ziekenhuis

De vrouw gaf aan de agenten toe dat ze de bestuurder van de beschadigde auto was. Ze is vervolgens positief getest op gebruik van alcohol en drugs. Moeder en kind zijn naar het ziekenhuis gebracht. Er was geen ander verkeer betrokken bij het ongeluk.

De politie en het ziekenhuis hebben melding gemaakt bij Veilig Thuis, vanwege de "ernstige zorgen over het welzijn van het kind". Veilig Thuis doet verder onderzoek. In hoeverre de moeder hulp krijgt kon de politie niet zeggen.

Advertentie via Ster.nl