Thomas van den Belt heeft PEC naar 0-2 geschoten
NOS Voetbal

Koploper PEC Zwolle boekt bij Roda JC zijn negende zege op rij

PEC Zwolle heeft de inhaalwedstrijd bij Roda JC - het veld in Zuid-Limburg was half december door de vorst onbespeelbaar geworden - tot een goed einde gebracht: 1-2.

Door de zege vergrootte de koploper van de Keuken Kampioen Divisie het gat met Heracles en FC Eindhoven tot negen en veertien punten. Beide concurrenten hebben wel een wedstrijd minder gespeeld.

Roda JC en PEC Zwolle schotelden het publiek in Parkstad Limburg Stadion aanvankelijk een wat matte partij voetbal voor. De afwachtende thuisploeg kwam er één keer snel uit, maar Bryan Limbombe vond slechts het zijnet.

Na een halfuur vond PEC het welletjes. Na een voorzet van Daijiro Chirino nam Lennart Thy de bal ineens doeltreffend op zijn slof en niet veel later joeg de door Feyenoord begeerde Thomas van den Belt een voorzet van aanvoerder Bart van Hintum achter Roda-keeper Nicolas Moritz: 0-2.

Roda knokt zich terug

De Duitse doelman hield vlak voor rust Thy van diens tweede treffer van de avond af en zag na de pauze hoe zijn teamgenoten zich in de wedstrijd terugknokten.

Dylan Vente loste halverwege het tweede bedrijf een waarschuwingsschot, dat net naast ging. Even later stond de topscorer van de eerste divisie (14 doelpunten) aan de basis van de aansluitingstreffer die van de voet van de inglijdende Lennard Hartjes kwam (1-2).

De thuisploeg probeerde er nog wel een slotoffensief uit te persen, maar dat kwam pas laat echt van de grond. Ver in de extra tijd veerden de Limburgse fans op toen achtereenvolgens de paal een schot van Boyd Reith keerde en PEC-doelman Jasper Schendelaar een kopbal van Jamie Mpie stopte. De gelijkmaker bleef uit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl