Sean Dyche
NOS Voetbal

Nieuwe trainer Dyche moet Everton van degradatie redden

Everton heeft voormalig Burnley-trainer Sean Dyche benoemd als vervanger van Frank Lampard, zo maakte de Premier League-club maandag bekend. Lampard werd een week geleden vanwege de teleurstellende resultaten per direct ontslagen.

"Het is een eer om hier aan de slag te gaan. Mijn staf en ik staan te popelen om deze geweldige club weer op de rails te krijgen", zei Dyche in een verklaring.

Everton boekte in oktober 2022 zijn laatste zege in de Premier League. Na de onderbreking vanwege het WK pakte de club uit Liverpool slechts één punt uit zes duels en is het naar de voorlaatste plaats gezakt in de competitie.

Dyche wil weer terug naar de kernwaarden van de club. "Dat begint met zweet op het shirt, inspanning en teruggaan naar enkele basisprincipes waar Everton Football Club al lang voor staat."

Dyche zit zonder werk sinds afgelopen april toen hij werd ontslagen door Burnley, waar hij bijna tien jaar aan het roer stond.

Tijdens Dyche's ambtstermijn promoveerde Burnley twee keer en kwalificeerde het zich voor het eerst in 51 jaar voor Europees voetbal. Voordat hij bij Burnley aan de slag ging, had Dyche in het seizoen 2011/2012 Watford onder zijn hoede.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl