Giovanni Simeone
NOS VoetbalAangepast

Late zege koploper Napoli, pijnlijke nederlagen grootmachten Milan en Juventus

Napoli heeft zijn dominantie in de Serie A kracht bijgezet met een nipte overwinning op AS Roma. De koploper won op eigen veld in de slotfase van AS Roma: 2-1.

AC Milan en Juventus liepen tegen gevoelige nederlagen aan. Milan kreeg thuis een pak slaag van Sassuolo (2-5), terwijl Juventus in eigen huis onderuit ging tegen AC Monza (0-2).

Weergaloze goal Napoli

De eerste helft van Napoli bracht weinig vertier, maar een weergaloze goal vergoedde erg veel. Victor Osimhen opende na zeventien minuten op weergaloze wijze de score voor Napoli. De Nigeriaanse aanvaller nam een voorzet van Khvicha Kvaratskhelia aan op de borst en haalde vervolgens verwoestend uit.

Napoli verzuimde na rust de 2-0 te maken, waarna Stephan El Shaarawy in de 75ste minuut bij de tweede paal de gelijkmaker voor Roma binnentikte. Giovanni Simeone bezorgde de club uit Napels in de 86ste minuut alsnog de winst met een schot in de bovenhoek.

Door de overwinning houdt Napoli een gat van dertien punten met nummer twee Internazionale, dat zaterdag met basisspeler Denzel Dumfries van Cremonese won (1-2).

Sassuolo, de nummer zestien van Italië, zorgde voor een daverende verrassing door met maar liefst 5-2 te winnen bij Milan. Het was voor het eerst in 26 jaar dat Milan thuis zoveel tegentreffers kreeg te slikken.

Vorig weekeinde kreeg Milan al met 4-0 op de broek bij Lazio en nog nooit in de ruim 123-jarige historie incasseerde de club in twee duels op rij minstens vier doelpunten. Bovendien was het de zesde wedstrijd op rij dat de regerend kampioen niet wist te winnen.

Teleurstelling bij Sandro Tonali en Tommasono Pobega

Domenico Berardi was de held van Sassuolo en de beul van Milan. De international van Italië gaf de assist bij de 1-0, de 2-0 en de 5-1 en kopte zelf de 3-1 binnen. In de slotfase waren er meerdere opstootjes op het veld, vooral door gefrustreerde Milanezen. Zeven spelers van Milan kregen geel.

Juventus zakt verder weg

Juventus liep tegen Monza tegen zijn vierde competitienederlaag aan en zakte verder weg in de Serie A. De geplaagde topclub uit Turijn verloor thuis met 2-0 en staat, na de vijftien punten aftrek vanwege gesjoemel met transferwaardes, nu dertiende met 23 punten.

Frustratie bij Frederico Gatti

Monza, de club van voormalig AC Milan-eigenaar en oud-premier Silvio Berlusconi, passeerde Juventus zelfs op de ranglijst. De goals vielen in de eerste helft: Patrick Ciurria opende de score, Dany Mota maakte er 2-0 van.

Berlusconi beloofde pikante bus

Tijdens het kerstdiner van Monza in december had eigenaar Berlusconi nog bij wijze van grap gezegd dat hij een bus vol sekswerkers naar de kleedkamer zou sturen als zijn club erin zou slagen van Juventus te winnen. Die toespraak kwam op sociale media terecht en leverde Berlusconi veel kritiek op.

Zelf had hij het over "een speelse kleedkamergrap".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl