Dominik Szoboszlai

Tien duels zonder nederlaag: Szoboszlai brengt RB Leipzig dichter bij Bayern

RB Leipzig won slechts twee van zijn eerste zeven competitieduels dit seizoen, maar na een flinke opmars vormt de ploeg inmiddels een serieuze bedreiging voor koploper Bayern München. 'Die Roten Bullen' klopten ook VfB Stuttgart (2-1) en zijn al tien duels zonder nederlaag in de Bundesliga. Inclusief DFB Pokal en Champions League is er al zestien wedstrijden niet verloren.

De zege op Stuttgart kwam volledig op het conto van Dominik Szoboszlai. De Hongaarse middenvelder nam op fraaie wijze beide treffers voor zijn rekening.

Halverwege de eerste helft schoot Szoboszlai voor de eerste keer raak uit een directe vrije trap.

Vroeg in de tweede helft scoorde de 22-jarige Szoboszlai opnieuw. Hij controleerde de bal met de punt van de schoen, liet hem stuiteren en schoot vervolgens van zo'n twintig meter hard raak.

Dominik Szoboszlai schiet de 2-0 binnen met een fraai afstandsschot

Via een door Chris Fuhrich benutte strafschop kwam Stuttgart terug in de wedstrijd. Er waren nog ruim 20 minuten te spelen, maar daarin kreeg Leipzig op de counter betere kansen dan Stuttgart.

Leipzig heeft nog maar één punt achterstand op Rekordmeister Bayern, dat morgen thuis speelt tegen nummer vier Eintracht Frankfurt.