PEC Zwolle-trainer Dick Schreuder
NOS Voetbal

PEC met trainer Schreuder op titelkoers, Heracles verliest verhitte topper in Eindhoven

Met acht zeges op rij stevent PEC Zwolle regelrecht op promotie naar de eredivisie af. En het kampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie kwam vrijdag ook een flink stuk dichterbij dankzij een 4-1 zege op TOP Oss én de 1-0 nederlaag van concurrent Heracles Almelo, nota bene tegen negen man van FC Eindhoven.

Het zijn turbulente dagen voor de familie Schreuder. Alfred werd donderdagavond ontslagen als trainer bij Ajax, maar zijn oudere broer Dick kan voorlopig niet meer stuk in Zwolle. In zijn eerste volledige seizoen als hoofdtrainer is Schreuder hard op weg naar de titel.

De coach zag tegen Oss middenvelder Younes Taha na een klein half uur de score openen. De jonge middenvelder kopte binnen na een aanval over vele schijven.

Oud-PEC-speler Rick Dekker tekende na rust voor de gelijkmaker namens Oss, maar een kwartier voor tijd zorgde voormalig Grieks international Apostolos Vellios voor opluchting door de 2-1 binnen te prikken. Via een stift van Lennart Thy werd het vervolgens 3-1. De Duitse spits maakte zijn vijftigste treffer in Nederland.

Vellios en Thy hadden ook een aandeel in de vierde Zwolse treffer. Ze bereidden de goal van Dean Huiberts voor.

PEC Zwolle viert de treffer van Younes Taha

PEC staat nu zes punten los op Heracles en heeft liefst elf punten meer dan FC Eindhoven. De nummers één en twee promoveren rechtstreeks aan het einde van het seizoen.

Negen Eindhovenaren kloppen Heracles

De verhitte topper tussen de nummers drie en twee van de eerste divisie eindigde in een 1-0 zege voor FC Eindhoven. Evan Rottier schoot kort voor rust binnen na een vlotte aanval.

Ruim een kwartier voor tijd kreeg de doelpuntenmaker direct rood na een vervelende overtreding. Even later werd ook zijn ploeggenoot Charles-Andreas Brym van het veld gestuurd na een tackle van achteren. Met negen man trok Eindhoven de drie punten over de streep. In de hectische slotfase kreeg ook assistent-trainer Pascal Maas van Eindhoven nog rood wegens protesteren.

Evan Rottier scoorde voor FC Eindhoven, maar zou ook rood krijgen

Eindhoven staat op gelijke hoogte met Almere City, dat dankzij een late treffer van Lance Duijvestijn met 0-1 won op bezoek bij Telstar.

VVV-Venlo raakte door een 0-0 gelijkspel tegen ADO Den Haag wel wat verder achterop. Voor ADO-trainer Dick Advocaat was het zijn vijfde duel op rij zonder nederlaag.

Hyballa leidt NAC omhoog

Ook NAC Breda is bezig aan een bescheiden opmars onder de nieuwe trainer Peter Hyballa. Onder de leiding van de Duitser werd Jong AZ overtuigend met 5-1 geklopt. Odysseus Velanas was goed voor drie treffers.

MVV Maastricht verloor als nummer zes op bezoek twee punten bij FC Den Bosch (3-3), onder meer door een knullig eigen doelpunt van Leroy Labylle.

Michel Kreek leidde Jong Ajax voor het eerst

Roda JC won thuis moeizaam van FC Dordrecht. Tien minuten voor tijd zorgde Bryan Limbombe voor de enige treffer.

Kreek in plaats van Heitinga

Bij Jong Ajax zat oud-middenvelder Michel Kreek op de bank als trainer. Hij vervangt in elk geval tijdelijk John Heitinga, die na het ontslag van Alfred Schreuder komend weekend het eerste elftal van Ajax coacht. Wat er na het weekend gaat gebeuren in Amsterdam, is nog onbekend.

Het debuut van Kreek leverde één punt op. Uit een van richting veranderde vrije trap van Christian Rasmussen kwamen de Amsterdamse talenten op voorsprong, maar al snel viel de gelijkmaker van Peter van Ooijen. Het was in zijn vierde duel als trainer van Helmond Sport het vierde gelijkspel voor Bob Peeters.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl