Van killerkomkommer naar taugate

tijd van publicatie Aangepast

Na komkommers, tomaten, rood vlees en biogassen denken de Duitse autoriteiten nu dat de EHEC-besmettingen komen van taugé en andere kiemgroente.

De groenten zoals spruiten van broccoli, linzen, bonen en kikkererwten zijn volop verwerkt in salades die zijn gegeten in het noorden van Duitsland. De meeste komen van een kweker uit Nedersaksen, zegt de regionale minister van Landbouw.

Waarschuwing

Een deel zou ook uit het buitenland komen, alleen willen de Duitsers niet zeggen welk land. Het staat nog niet vast dat kiemgroente inderdaad de boosdoener is, maar uit voorzorg wordt gewaarschuwd geen taugé te eten. Totdat helemaal vaststaat of het inderdaad om de gekiemde groente gaat, blijven in Duitsland ook de waarschuwingen voor tomaten, komkommers en sla van kracht.

Aan de gevolgen van besmetting met de EHEC-bacterie zijn nu 22 mensen overleden, het aantal besmettingen is de 2000 gepasseerd.

De Duitsers eten nu dus ook geen kiemgroente meer. Laat jij taugé nu ook liggen of zie jij geen reden om de groente niet meer te eten?

Door: Ikram