Jason van Duiven
NOS Voetbal

Vente topscorer eerste divisie, Jong PSV'er Van Duiven in voetsporen van Bergwijn

De beloftenteams in de eerste divisie hebben deze maandag geen van alle drie punten bij kunnen schrijven. Jong AZ speelde gelijk, Jong PSV en Jong Ajax verloren.

Roda JC kwam op bezoek bij Jong Ajax via Dylan Vente terug van een 1-0 achterstand. De spits bracht zijn totaal daarmee op veertien treffers. Met dat aantal is hij alleen topscorer van de Keuken Kampioen Divisie. Tot maandagavond moest hij die status delen met Emil Hansson van Heracles Almelo.

Na de 1-1 van Vente werd de wedstrijd beslist door een knullige eigen goal van Donny Warmerdam. De Ajacied kopte terug op zijn doelman, maar zag de bal tergend langzaam langs de paal in het doel verdwijnen (1-2).

Van Duiven evenaart Bergwijn

Jong PSV speelde in het Jan Louwers stadion van FC Eindhoven tegen VVV-Venlo. Al na tien minuten kwam de de ploeg van Adil Ramzi op 1-0.

De 17-jarige Jason van Duiven kopte de bal binnen. Daarmee bereikte Van Duiven een fraaie mijlpaal. Hij is na Steven Bergwijn de tweede speler die voor zijn achttiende verjaardag vijf goals heeft gemaakt voor Jong PSV.

Nick Venema na zijn winnende treffer voor VVV.

Genoeg voor een zege was de treffer van Van Duiven niet, Jong PSV wist de voorsprong niet over de streep te trekken. Robin Lathouwers en Nick Venema bezorgden VVV na rust een 2-1 overwinning. Door die drie punten stijgen de Velonaren naar de vijfde plek, één puntje boven provinciegenoot MVV. De Maastrichtenaren hebben wel twee wedstrijden minder gespeeld.

Jong AZ handhaafde zich in de subtop door in eigen huis met 1-1 gelijk te spelen tegen Helmond Sport. De Brabanders hebben onder leiding van de nieuwe trainer Bob Peeters nu drie keer gelijkgespeeld, maar komen nog niet weg uit de onderste regionen. Helmond Sport staat achttiende.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl