Winter in het Vijlenerbos
In samenwerking met
L1mburg
NOS Nieuws

Winters tafereel leidt tot topdrukte in Zuid-Limburgs bos 

Door een dik pak sneeuw is het al het hele weekend druk in het Vijlenerbos in Vaals. Zo druk, dat de gemeente bezoekers voor de tweede dag op rij vraagt om niet meer met de auto te komen, schrijft 1Limburg.

"Ook vandaag zorgt het pak sneeuw weer voor enorme drukte in het Vijlenerbos. Er is geen plek meer om de auto te parkeren. Daarnaast is het erg glad. Daarom de oproep: kom niet met de auto naar het Vijlenerbos", aldus de gemeente.

Het Zuid-Limburgse bos is het hoogst gelegen bos van Nederland, waardoor er bij winters weer zoals deze week al gauw een aardig pak sneeuw ligt. Dat is ook te zien op de foto's van weerman Stefan van der Gijze van regionale omroep Rijnmond, die het bos gisteren bezocht.

Het Vijlenerbos is een uitgestrekt bos van zo'n 8 kilometer lang. Groot genoeg voor de talloze sneeuwliefhebbers dus. Mensen zijn daarom te voet nog steeds welkom. Bij het restaurant dat in het bos ligt is het "chaotisch druk", maar wel houdbaar. "Het valt mee omdat mensen niet meer bij ons kunnen komen", aldus een medewerker.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl