Drie auto's zijn bij het ongeluk betrokken
In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS NieuwsAangepast

Snelweg A15 weer open bij Dodewaard, veroorzaker ongeluk nog op de vlucht

De A15 tussen Andelst en Dodewaard is weer open. De snelweg was de hele ochtend dicht na een zwaar ongeluk vanochtend vroeg. Daarbij is een aantal mensen gewond geraakt. De man die het ongeluk waarschijnlijk heeft veroorzaakt ging er lopend vandoor. Hij is nog voortvluchtig.

Het ongeluk op de snelweg gebeurde rond 06.30 uur. Hoeveel mensen gewond zijn geraakt en hoe ernstig hun verwondingen zijn is niet bekendgemaakt, inmiddels is wel duidelijk dat er twee mensen naar het ziekenhuis zijn gebracht. Bij het ongeluk waren drie auto's betrokken, meldt Omroep Gelderland.

Ongeluk met veel schade en gewonden op A15

De man die er meteen na het ongeluk vandoor ging was volgens de politie vermoedelijk onder invloed. Hij vluchtte door een sloot en liep daarbij een nat pak op. Na het ongeluk werd via Burgernet opgeroepen om uit te kijken naar "een moeilijk lopende man van ongeveer 1,85 meter". De politie zegt te weten wie het is, maar heeft hem nog niet kunnen vinden.

Een paar uur na het ongeluk werd wel een andere man opgepakt, volgens de politie ook een automobilist. Ook die zou onder invloed zijn geweest.

Advertentie via Ster.nl