Jesaja Herrmann (links) schreeuwt het uit
NOS Voetbal

Herrmann (NAC) mist op één seconde snelste goal, geen fout koploper PEC Zwolle

NAC Breda heeft vrijdagavond bij TOP Oss één van de snelste doelpunten uit de geschiedenis van het betaald voetbal gemaakt. Na acht seconden lag de bal al in het doel van TOP. Jesaja Herrmann maakte de treffer voor NAC, onder toeziend oog van de nieuwe trainer Peter Hyballa, die op de tribune zat.

Opvallend genoeg nam TOP de aftrap, maar verdediger Lorenzo Piqué leverde de bal al snel in bij Jort van der Sande, die vervolgens Herrmann in staat stelde om te scoren.

Peter Hyballa op de tribune

Herrmann mist het record van de snelste goal in het betaald voetbal op één seconde. In 1968 scoorde Kees van Ierssel namens VV Baronie, eveneens uit Breda, al na zeven seconden in de Tweede Divisie tegen De Graafschap.

In de eredivisie werd begin dit seizoen ook al eens na acht seconden gescoord. Vito van Crooij deed dat namens Sparta tegen AZ. Dat was een evenaring van het snelste eredivisiedoelpunt ooit van Koos Waslander, die in 1982 tegen PEC Zwolle het doel trof namens, opnieuw, NAC Breda.

Spartaan Van Crooij maakt snelste eredivisiegoal ooit: 'Op geoefend'

Mede door de snelle openingstreffer won NAC met 2-1 van TOP Oss. Voor de Bredase club scoorde ook Jort van der Sande. Voor TOP Oss maakte Kyvon Leidsman nog een doelpunt.

PEC-VVV

PEC Zwolle staat voorlopig alleen aan de leiding in de Keuken Kampioen Divisie. De formatie van trainer Dick Schreuder won vrijdagavond op eigen veld van VVV-Venlo, 2-0. De Zwollenaren staan nu drie punten voor op Heracles Almelo, dat vanwege winterse omstandigheden in Limburg niet kon spelen bij MVV Maastricht.

De favoriet nam in Zwolle pas laat afstand. Iets meer dan een kwartier voor tijd kwam PEC Zwolle op voorsprong. Davy van den Berg rondde af, nadat de ingevallen Apostolos Vellios een voorzet fraai met de hak had verlengd. Zo'n vijf minuten later werd het 2-0 door Lennart Thy. De Duitser stond op de goede plaats na een wat onoverzichtelijke situatie in het Venlose strafschopgebied, ook na voorbereidend werk van Vellios.

Afgezien van het topduel MVV Maastricht - Heracles Almelo werd ook Willem II - Eindhoven vanwege het slechte weer afgelast.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl