NOS Sport

Griekspoor kan niet stunten op Australian Open: 'Tsitsipas net een niveautje te goed'

Griekspoor verliest in Rod Laver Arena van sterke Tsitsipas

Tallon Griekspoor heeft in de derde ronde van de Australian Open niet voor een verrassing gezorgd. De nummer 63 van de wereld boog in de Rod Laver Arena met 2-6, 6-7 (5), 3-6 voor de als derde geplaatste Stefanos Tsitsipas.

"Het is balen, maar het was een heel mooi begin van dit jaar", concludeerde Griekspoor kort na de wedstrijd. "Zonde van het verlies, maar Tsitsipas was net een niveautje te goed."

Het was voor Griekspoor pas zijn eerste nederlaag van dit jaar. Hij had al zes duels op rij gewonnen en veroverde de ATP-titel in Pune. Op de Australian Open won Griekspoor in de eerste ronde van de Rus Pavel Kotov en in de tweede van landgenoot Botic van de Zandschulp.

Bekijk hieronder een uitgebreide reactie van Tallon Griekspoor en een korte analyse van de partij door Stefanos Tsitsipas:

Tegen Tsitsipas leverde hij in de eerste set op 2-2 na onder meer een gemiste volley en een gemiste smash voor het eerst zijn service in. De Griek drukte daarna eenvoudig door.

Meer verzet

De tweede set, die net zo lang duurde als de eerste en de derde set samen, was een stuk spannender. Beide spelers werden niet gebroken in die tweede set.

Griekspoor kwam wel een paar keer in de problemen, maar loste dat met aanvallend tennis keurig op. Op 6-5 kreeg hij zowaar een setpunt, maar dat wist hij niet te benutten. Tsitsipas won kort daarna de tiebreak en keek in de derde set na een break op 2-1 nooit meer achterom.

Het was voor Griekspoor de eerste keer dat hij in de derde ronde van een grandslamtoernooi stond. Na zijn uitschakeling reist Griekspoor terug naar Nederland. Daar doet hij midden februari mee op de ABN Amro Open in Rotterdam.

Wennen aan centrecourt

Griekspoor vond het een prachtige ervaring om op het centre court in de Rod Laver Arena te spelen, maar het leverde wel wat problemen op. "Deze baan is veel trager dan de snelle buitenbanen, waar ik eerder op speelde en trainde. Ik moest echt wennen, alsof je een heel ander toernooi speelt."

Toch keek Griekspoor ook met bewondering naar het spel van zijn tegenstander. "Hij gaf me heel weinig. Ik vond Tsitsipas heel erg goed, met een heel sterke service. Alle credits naar hem. Hij staat niet voor niets nummer drie van de wereld."

Al met al overheerst de trots. "Het is een schitterende baan, waar je van droomt dat je erop mag spelen. Ik had alleen iets meer van mijn beste niveau willen laten zien."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl