Een strooiwagen raakte van de weg in het Zeeuwse Oosterland
NOS NieuwsAangepast

KNMI: vanaf 08.00 uur code oranje in meerdere provincies door sneeuwbuien

Het KNMI geeft voor vanochtend voor Utrecht, Gelderland en Noord-Brabant vanaf 08.00 uur code oranje uit vanwege sneeuwbuien. Voor Limburg geldt hetzelfde vanaf 10.00 uur. Er kan plaatselijk tot 5 centimeter per uur sneeuw vallen.

Vanochtend is er in het hele land, met uitzondering van de kuststrook, kans op gladheid door winterse buien of bevriezing van natte wegen. Op veel plaatsen zijn strooiploegen al de weg op gegaan.

Ook gisteravond en vannacht was het op verschillende plekken al glad, vooral in het westen van het land: in de Zuid-Hollandse dorpjes Poeldijk en Maasland raakten auto's van de weg, net als in het Noord-Hollandse Haarlemmermeer. In het Zeeuwse Oosterland kwam een strooiwagen door de gladheid in een sloot terecht. De wagen werd aan het eind van de avond door een bergingsbedrijf weer uit de sloot getild, meldt Omroep Zeeland.

Het verkeer moet dus opnieuw rekening houden met de winterse omstandigheden. Wel zegt de ANWB dat de spits op vrijdag altijd minder heftig is dan op andere werkdagen.

Gisterochtend was het vooral in het zuiden van het land door sneeuwval op veel plaatsen glad. Onder meer door ongelukken met vrachtwagens ontstonden er lange files. De ANWB, die de files op de snelwegen en provinciale wegen meet, meldde op het hoogtepunt rond 08.00 uur zo'n 800 kilometer file op snelwegen en provinciale wegen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl