NOS Nieuws

Wekdienst 19/1: Stakingen in het streekvervoer • Fransen betogen tegen verhoging pensioenleeftijd

Goedemorgen! Vandaag stakingen in het streekvervoer en Franse demonstraties tegen een verhoging van de pensioenleeftijd tot 64 jaar.

Eerst het weer: In het zuiden en oosten kan het flink regenen met daarbij kans op sneeuw of natte sneeuw. In de loop van de ochtend wordt het droog. De maxima liggen vandaag rond de vier graden. Vanavond valt mogelijk in het westen een winterse bui.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Er wordt vandaag en morgen gestaakt in het streekvervoer. Reis je met de trein of bus van regionale maatschappijen zoals Connexxion of Arriva, dan rijdt die mogelijk niet.
  • In Frankrijk wordt gedemonstreerd tegen de geplande verhoging van de pensioenleeftijd van 62 naar 64 jaar. Er zijn onder meer stakingen.
  • De Nederlandse handbalmannen spelen op het WK hun eerste wedstrijd in de tweede ronde, om 15.30 uur tegen Qatar.

Wat heb je gemist?

Jacinda Ardern stopt als premier van Nieuw-Zeeland. Het nieuws komt onverwacht. Op een persconferentie zei ze dat ze niet meer voldoende energie heeft om het land te leiden.

Ardern, die sinds 2017 premier is, zei dat ze afgelopen zomer heeft nagedacht over haar toekomst in de politiek. Toen kwam ze tot de conclusie dat ze niet verder wil als politiek leider van Nieuw-Zeeland. "Ik weet wat er nodig is voor deze baan en ik weet dat ik niet meer genoeg brandstof heb", zei ze. Waarschijnlijk stopt ze per 7 februari.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Schaatsliefhebbers konden gisteren een paar uur lang schaatsen op natuurijs in Winterswijk. Het had hard genoeg gevroren voor één centimeter ijs, net genoeg volgens de ijsmeester van de Winterswijkse IJs Vereniging.

Genieten van natuurijs in Winterswijk

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl