Teleurstelling bij AC Milan-speler Rafael Leao

AC Milan komt terug van 2-0 achterstand, maar titelprolongatie raakt verder uit zicht

Het had een eenvoudig weekje moeten worden, waarin AC Milan goede zaken zou doen. Maar in plaats daarvan zagen de 'Rossoneri' de kans op de prijzen in eigen land verdampen.

Drie dagen nadat Milan door Torino werd uitgeschakeld in de Coppa Italia, leed de titelverdediger in de Serie A puntenverlies op bezoek bij het bescheiden Lecce (2-2).

Op voorhand leek Milan in de achttiende speelronde juist een grote slag te kunnen gaan slaan, want koploper Napoli en naaste achtervolger Juventus speelden vrijdag al tegen elkaar. Napoli boekte echter een eclatante 5-1 zege en heeft nog voordat de competitie halverwege is een riante voorsprong van negen punten op Milan.

Vroeg eigen doelpunt

Met een gelijkspel in Lecce kwam Milan nog goed weg, want bij rust stond het 2-0 voor de thuisploeg. Al in de derde minuut werkte Theo Hernández de bal met de borst in eigen doel, nadat Pierre Kalulu in de opbouw zomaar balverlies had geleden.

Lecce kwam halverwege de eerste helft al op 2-0. Centrale verdediger Federico Baschirotto kopte raak voor de ploeg uit het zuiden van Italië, uit een kort genomen hoekschop.

Na rust drong Milan aan, met de aansluitingstreffer van Rafael Leão tot gevolg. De Portugees schoot binnen uit een lastige hoek (2-1).

Twintig minuten voor tijd viel de 2-2, die op naam kwam van Davide Calabria. De centrale verdediger kopte binnen op aangeven van Olivier Giroud. Milan bleef aandringen op jacht naar de winnende treffer, maar die viel niet.

In Milaan kwam stadgenoot Internazionale later op de avond in actie tegen laagvlieger Hellas Verona. Zonder Denzel Dumfries en Stefan de Vrij, die de hele wedstrijd vanaf de bank bleven toekijken, won Inter met 1-0.

Matchwinnaar was de Argentijnse spits Lautaro Martínez, die al na drie minuten de eindstand op het scorebord zette. Omringd door verdedigers ving hij de bal op in het zestienmetergebied en had hij succes met een geplaatste schuiver in de hoek.

Volgende week staat de derby van Milaan op het programma.