NOS Sport

'Emotionele' Djokovic warm onthaald bij weerzien met fans op Australian Open

'Emotionele' Djokovic warm onthaald bij weerzien met fans op Australian Open

Novak Djokovic heeft zijn eerste stappen in de Rod Laver Arena weer gezet. "Ik ben een beetje emotioneel op dit moment", gaf de Serviër toe, na een trainingswedstrijd tegen Nick Kyrgios in aanloop naar de Australian Open.

Het was de vraag hoe de ongevaccineerde Djokovic zou worden verwelkomd in Australië. Zijn uitzetting van vorig jaar, toen er een vaccinatieverplichting gold, leidde tot verdeeldheid in het land. Vorige week kreeg hij in Adelaide echter een warm welkom.

Voor de wedstrijd tegen Kyrgios was het centercourt van zijn favoriete grandslamtoernooi uitverkocht. In totaal waren 15.000 mensen afgekomen op het duel tussen de negenvoudig winnaar van de Australian Open en de beste tennisser van Australië.

  • ANP
    Novak Djokovic had het duidelijk naar zijn zin
  • ANP
    Novak Djokovic deelt handtekeningen uit

"Ik heb er erg naar uitgekeken om op deze baan terug te keren. Hier heb ik de mooiste herinneringen uit mijn carrière aan", zei Djokovic na het betreden van de baan.

De Australian Open gaat maandag van start. Djokovic begint de jacht op zijn tiende Australian Open-titel dinsdag met een wedstrijd tegen de Spanjaard Roberto Carballés Baena.

Nederlanders maandag al in actie

Beide Nederlanders in het hoofdtoernooi van het eerste grandslamtoernooi van het seizoen komen maandag, de openingsdag, al in actie. Botic van de Zandschulp neemt het in de eerste partij van de dag, op baan 17, op tegen Ilja Ivasjka uit Belarus.

Botic van de Zandschulp treft Ilja Ivasjka

Tallon Griekspoor treft in de tweede wedstrijd op baan 6 de Rus Pavel Kotov, een lucky loser. Kotov verloor in de laatste ronde van de kwalificaties, maar mocht na een afmelding toch deelnemen. Als Van de Zandschulp en Griekspoor beiden winnen, dan spelen ze woensdag in de tweede ronde tegen elkaar.

Arianne Hartono, de enige Nederlandse tennisster in het vrouwentoernooi, speelt pas dinsdag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl