NOS NieuwsAangepast

Dieven komen terug om gestolen konijn om te ruilen

Konijnendieven hebben de afgelopen week twee keer ingebroken bij kinderboerderij De Knotwilg in Lelystad. De eerste keer, in de Nieuwjaarsnacht, werden twee konijnen meegenomen. Een week later kwamen de dieven terug om één van de gestolen dieren, Lola, om te ruilen voor een ander exemplaar, Sneeuwvlokje.

De bizarre konijnendiefstal stelt de kinderboerderij voor een raadsel. "Je wordt heel boos, heel boos", vertelt Pauline Kunst, voorzitter van stichting Dierenweiden Lelystad, aan Omroep Flevoland. "We doen hier alles voor die beesten. Onze vrijwilligers en ook de bezoekers zijn aan ze gehecht. Dit wil je niet."

Ken je iemand die ineens twee konijnen heeft die lijken op de onze, meld het alsjeblieft.

Pauline Kunst, Kinderboerderij de Knotwilg

Bij de eerste inbraak werden ook een grote ton konijnenvoer en een pak bodembedekking voor in een konijnenverblijf meegenomen. Bij een andere kinderboerderij, enkele kilometers verderop, werd diezelfde Nieuwjaarsnacht een konijnenhok gestolen.

Hoewel het gissen blijft, heeft Kunst wel een theorie over waarom de dieven Lola hebben teruggebracht om vervolgens de wat kleinere Sneeuwvlokje mee te nemen. "Het konijnenhok, dat vermoedelijk door dezelfde mensen is gestolen, is wat klein. Tegelijkertijd is Lola een aardig grote dame. Waarschijnlijk hebben ze gedacht: 'Joh, dit konijn is toch te groot, we gaan even ruilen'. Zo brutaal."

Bekijk hier de beelden van de kinderboerderij:

Konijnen van kinderboerderij Lelystad gestolen en weer omgeruild

De kinderboerderij heeft aangifte gedaan van de diefstal en ook een oproep geplaatst op Facebook. "Ken je iemand die ineens twee konijnen heeft die lijken op de onze, meld het alsjeblieft. Ze worden hier echt gemist."

Ook vraagt de kinderboerderij om financiële steun om beveiligingscamera's te kunnen kopen. "Daarmee hopen we in ieder geval een afschrikkende werking te creëren, want dit willen we niet nog eens meemaken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl