NOS Voetbal

Weer een topland voor Martínez: hij is de nieuwe bondscoach van Portugal

Martínez gepresenteerd als bondscoach Portugal: 'Ronaldo verdient gesprek'

Roberto Martínez is de nieuwe bondscoach van Portugal. De Spanjaard stopte na een mislukt WK in Qatar als trainer van het Belgische elftal en is bij Portugal de opvolger van de opgestapte Fernando Santos.

De 49-jarige Martínez kende wisselende successen als trainer van België. Hij haalde met een gouden generatie voetballers de halve finales van het WK 2018, maar reikte op het EK in 2021 slechts tot de kwartfinales. In Qatar strandde hij met zijn ploeg al in de poulefase, na een pijnlijke nederlaag tegen Marokko en een gelijkspel tegen Kroatië.

Voor zijn dienstverband bij de Belgische bond was Martínez trainer bij Swansea City, Wigan Athletic en Everton. Eind maart staat hij voor de eerste keer voor de groep bij Portugal, dat dan EK-kwalificatieduels met Liechtenstein en Luxemburg afwerkt.

Martínez wil gesprek met Ronaldo

Bij zijn presentatie werd Martínez uiteraard gevraagd naar de positie van Cristiano Ronaldo. De recordinternational en topscorer aller tijden van Portugal raakte tijdens het afgelopen WK in Qatar zijn basisplaats kwijt onder Santos.

De 37-jarige vedette forceerde bovendien een vertrek bij Manchester United, waar hij onder Erik ten Hag ook al niet meer op een basisplaats hoefde te rekenen, en ondertekende vorige week een contract bij Al-Nassr in Saudi-Arabië.

"Ik wil contact opnemen met alle 26 spelers die bij het laatste WK waren. Cristiano is een speler op die lijst", zei Martínez over Ronaldo. "Hij heeft 19 jaar deel uitgemaakt van de nationale ploeg en heeft het verdiend om een gesprek te hebben."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl