Aanwezigen tijdens het afscheid van het verongelukte gezin
In samenwerking met
Rijnmond
NOS Nieuws

Honderden mensen bij afscheid verongelukt gezin uit Rotterdam

In Spijkenisse hebben honderden mensen afscheid genomen van de drie slachtoffers van een fataal verkeersongeluk in Rotterdam. Bij het ongeluk vorige week kwamen een man van 35 uit Helmond, een vrouw van 36 uit Spijkenisse en hun dochter van 7 om het leven.

Buiten bij het rouwcentrum in Spijkenisse lag vanmiddag een zee van bloemen. Een verslaggever van de regionale omroep Rijnmond schat dat er zo'n 600 mensen bij het afscheid aanwezig waren.

De opkomst was zo hoog dat niet iedereen in de aula paste. Hoewel mensen het afscheid op beeldschermen in de andere ruimtes konden volgen, moesten er nog steeds mensen buiten staan. Daarnaast keken een paar honderden mensen thuis mee via een rechtstreekse videoverbinding.

Niet alle nabestaanden konden naar Spijkenisse komen; veel van hen wonen op Curaçao.

Er mist een stoeltje in groep 4. Altijd een kind tekort. We zullen je stralende lach missen.

Directeur van de school waar het 7-jarige slachtoffer leerling was

Tijdens het afscheid werd muziek gedraaid, waaronder Bob Marley en vrolijke hiphopmuziek. Veel daarvan in het Papiaments, een taal die veel gesproken wordt op Curaçao.

Enkelen aanwezigen hielden een toespraak, onder wie de directeur van de school waar het meisje leerling was. "Er mist een stoeltje in groep vier", zei hij. "Altijd een kind tekort. We zullen je stralende lach missen."

Onder begeleiding van een brassband werden de drie kisten aan het einde van de uitvaartdienst op een rijdende baar geplaatst. Het gezin werd door een erehaag naar de begraafplaats gereden, waar zij zijn begraven.

Bekijk hier de beelden van het afscheid:

Het ongeluk gebeurde op de vroege ochtend van Tweede Kerstdag op een knooppunt in Rotterdam-Zuid. Twee auto's botsten frontaal op elkaar. In een van de voertuigen zat het gezin, zij waren op slag dood.

De bestuurder van de andere auto, een 28-jarige man uit Den Haag, raakte zwaargewond. Hij werd in het ziekenhuis aangehouden. Het Openbaar Ministerie meldde later dat uit onderzoek is gebleken dat hij te veel had gedronken. Ook reed hij waarschijnlijk met hoge snelheid en door rood licht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl