NOS VoetbalAangepast

Trainer Jansen verlengt bij AZ, vertrek Karlsson 'is geen vraagstuk'

Trainer Pascal Jansen blijft twee jaar langer verbonden aan AZ. De Alkmaarse club en de hoofdcoach hebben een mondeling akkoord over een contractverlenging tot medio 2025, zo maakte technisch directeur Max Huiberts bekend op de nieuwjaarsreceptie.

Bekijk hier de reacties van Huiberts en Jansen:

Het huidige contract liep komende zomer af. De 49-jarige Jansen is sinds december 2020 de trainer van AZ, waar hij de opvolger was van Arne Slot. Daarvoor was hij al twee jaar actief als assistent-trainer in Alkmaar.

"Vanmorgen zijn we gaan zitten en eigenlijk waren we er vrij snel uit", zei Jansen. "Ik voel me hier zeer gewaardeerd en ik heb een prachtige spelersgroep. Wat wil een trainer nog meer?"

Huiberts is ook heel tevreden met de trainer: "De manier waarop Pascal past binnen de organisatie, waarop hij werkt met jonge spelers, het aanvallende voetbal: het past helemaal in onze visie en filosofie. En we durven kritisch te zijn naar elkaar. We hebben de afgelopen twee seizoenen gemerkt dat het heel goed werkt."

Doelstelling ongewijzigd

De Alkmaarders staan momenteel keurig vierde in de eredivisie, op vier punten van koploper Feyenoord, en hebben in de Conference League de achtste finales bereikt. De prima prestaties leiden er vooralsnog niet toe dat de ambities groter worden, aldus Huiberts.

"Onze doelstelling is om in de top-4 te eindigen. Dat kan 4, 3, 2 of 1 zijn", rekent de technisch directeur voor. "Als het achteraf de vierde plek is, kun je redelijk tevreden zijn. We kennen onze ambitie en willen heel graag nog een keer Champions League spelen."

'Karlsson geen vraagstuk'

Op de transfermarkt is het vooralsnog rustig rond AZ, hoewel er naar verluidt wel de nodige belangstelling is voor sterspeler Jesper Karlsson. "Het zou raar zijn om in onze positie een van je betere spelers te laten vertrekken. Het is op dit moment geen vraagstuk", stelt Huiberts.

Jesper Karlsson loopt warm in de Euroborg in oktober

Trainer Jansen maakt zich ook niet druk: "Het is inherent aan ons werk: hoe beter je als speler presteert, hoe meer je in de spotlights komt. Maar ik maak me geen zorgen."

Keepersprobleem

Wel hebben de Alkmaarders te kampen met een keepersprobleem. Tijdens het trainingskamp in Spanje raakte Sem Westerveld, de keeper van Jong AZ, geblesseerd terwijl de Deense doelman Peter Vindahl vorige maand op huurbasis naar 1. FC Nürnberg vertrok.

AZ heeft nu nog maar twee doelmannen in huis: eerste keeper Hobie Verhulst en het 18-jarige talent Rome-Jayden Owusu-Oduro. "We zijn aan het kijken naar een extra keeper", aldus Huiberts. "Voor de rest zijn we heel tevreden met onze hele brede, goede selectie."

Komende zaterdag hervat AZ de eredivisie met een thuiswedstrijd tegen Vitesse.

Huiberts: 'Een vertrek van Karlsson bij AZ is geen vraagstuk'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl