NOS SportAangepast

Van den Bergh eerste Belg ooit bij laatste vier WK darts

Dimitri van den Bergh heeft zich als eerste Belg ooit geplaatst voor de halve finales van het WK darts. In een partij die lang gelijk op ging was hij met 5-3 te sterk voor de Welshman Jonny Clayton.

Het duel tussen Clayton en Van den Bergh kwam behoorlijk traag op gang. Beide darters hadden lange tijd moeite om in een ritme te komen. De ene set was Clayton wat vaster, de andere Van den Bergh. Tot 3-3 in sets ging het duel volledig gelijk op.

Voor de supporters in dartstempel Ally Pally was het geen groots schouwspel. De meeste fans waren vooral druk met hun nieuwjaarskaters, die ze bestreden met sloten pils uit pitchers.

Weer een set langer

In de kwartfinales zijn de partijen weer een set langer dan in de vorige ronde: degene die het eerst tot vijf sets komt is de winnaar. In de halve finales moeten darters zes sets winnen en in de finale zeven.

Op 3-3 was het Van den Bergh die de kwartfinale naar zich toe trok. Clayton - bijgenaamd The Ferret (De Fret) - kon het na een break niet meer bijbenen en moest toekijken hoe zijn Belgische tegenstander de partij uitwierp.

"Ik kan nog niet verwoorden hoe ik mij voel, maar ik weet wel dat jullie allemaal getuige zijn geweest van een historisch moment", sprak de winnaar via de microfoon de uitzinnige menigte in Alexandra Palace toe. "Ik ben waanzinnig trots. Mijn droom is nog levend, maar ik weet ook dat ik nog beter moet, want ik voelde mij tegen Jonny niet optimaal."

Smith naar halve finales

In de tweede kwartfinale van het WK versloeg de Engelsman Michael Smith zijn landgenoot Stephen Bunting. De nummer 4 van de wereld was met 5-3 in sets te sterk voor de mondiale nummer 21.

Met plaatsing voor de laatste vier, doet Smith wat hij aan zijn stand verplicht is, vorig jaar verloor hij de WK-finale van Peter Wright.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl