Het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Specialist ziekenhuis Helmond cel in voor seksueel misbruik stiefdochter

Een specialist (50) van het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond is veroordeeld tot anderhalf jaar cel wegens seksueel misbruik van zijn stiefdochter. Het misbruik begon toen ze 9 was.

Volgens het ziekenhuis heeft de arts zelf ontslag genomen. "Er zijn geen aanwijzingen dat er misbruik in het ziekenhuis heeft plaatsgevonden", laat het ziekenhuis weten bij Omroep Brabant.

Het Elkerliek zegt dat het pas bij de gerechtelijk uitspraak over het misbruik van de arts hoorde. In het ziekenhuis wordt nazorg verleend. "Het Elkerliek Ziekenhuis heeft nadrukkelijk oog voor medewerkers en voor dat wat het gebeurde bij hen losmaakt. Met hulp staan we voor hen klaar," aldus het ziekenhuis in een reactie.

Dochter collega

Volgens de rechter staat vast dat de 50-jarige man uit het Limburgse Bunde zijn stiefdochter een aantal jaren heeft misbruikt, van januari 2015 tot november 2018. Het meisje was de dochter van een collega op dezelfde afdeling in het ziekenhuis.

De man zou het meisje niet alleen seksueel hebben misbruikt, hij produceerde ook kinderporno door foto's van het slachtoffer te maken.

Meisje beschadigde zichzelf

Het misbruik kwam aan het licht toen de arts er zelf over ging praten. Hij maakte zich zorgen over het meisje, dat zichzelf was gaan beschadigen.

"De verdachte had als stiefvader één van de belangrijkste bronnen van veiligheid en geborgenheid voor het meisje moeten zijn", zegt de rechter. "In plaats daarvan heeft hij misbruik gemaakt van het overwicht dat hij als volwassene en als stiefvader op haar had. Hij heeft alleen maar oog gehad voor bevrediging van zijn eigen lustgevoelens."

Advertentie via Ster.nl