De omgeving van de Melkmarkt in Antwerpen was de hele morgen afgezet
NOS NieuwsAangepast

Neergeschoten Nederlander uit auto gezet in centrum Antwerpen

In het centrum van Antwerpen is vanmorgen een zwaargewonde Nederlandse man gevonden. De 26-jarige Vlissinger was met schotwonden uit een auto gezet op de Melkmarkt, meldt de Belgische politie. Hij is buiten levensgevaar, maar niet aanspreekbaar, aldus het Antwerps parket.

Nadat het slachtoffer rond 06.00 uur samen met een andere Vlissinger uit de auto was gezet, ging de bestuurder ervandoor. Ongeveer een uur later werd het voertuig teruggevonden in een droge sloot in Arnemuiden bij Middelburg, meldt Omroep Zeeland. Voor zover bekend heeft de politie daarbij niemand aangehouden.

De auto die betrokken zou zijn bij het incident

De 20-jarige Nederlander die bij het slachtoffer was, is door de Belgische politie meegenomen voor verhoor. "Zijn eventuele betrokkenheid wordt onderzocht", zegt een woordvoerder van de Antwerpse politie. De omgeving van de Melkmarkt is afgezet voor onderzoek.

Zeeuws feest

Het slachtoffer was waarschijnlijk op een door Zeeuwen georganiseerd feest in een nachtclub in Antwerpen. In de buurt van die club kwam eerder vannacht een man uit Vlissingen in het water terecht. Het zou ook om een Nederlandse man gaan. Het parket denkt dat het incident en de schietpartij met elkaar te maken hebben.

Waar de man is neergeschoten, weet het parket nog niet. De politie heeft met een speurhond gezocht naar sporen van een schietpartij langs het Straatsburgdok, waar een reddingsboei in het water werd gevonden. "Het is duidelijk dat de 26-jarige Nederlander niet op de Melkmarkt is neergeschoten", zegt een woordvoerder van het Antwerpse parket.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl