NOS NieuwsAangepast

Dader Hoensbroek was 'zorgmijder'

De 41-jarige man uit Hoensbroek die gisteren een buurman doodde en twee anderen verwondde, stond bekend als een 'zorgmijder'.

Het was al dertien jaar bekend dat hij psychische problemen had, maar hij weigerde alle aangeboden hulp. Vorig jaar nog spraken agenten met de man, naar aanleiding van klachten uit de buurt

"De politie had snel in de gaten dat er hier sprake was van een verwarde man die psychische hulp nodig had", aldus burgemeester Depla van Heerlen. "Daarom is hij direct aangemeld."

Depla kan niet zeggen wat er met die melding is gebeurd. "Dat zijn medische gegevens en daar krijgen wij geen terugkoppeling over. Wat we wel kunnen zien, is dat er het afgelopen jaar geen enkele melding binnen is gekomen. Dan denk je: het gaat de goede kant op."

Ruzie

De man van 41 kreeg gisteren echter ruzie met enkele buurtbewoners toen hij met fakkels coniferen in brand wilde steken. Hij viel hen aan met een zwaard en een bijl. Een 52-jarige buurman werd dodelijk geraakt.

Toen de dader vervolgens de gealarmeerde politie, die hem probeerde te kalmeren, met de dood bedreigde, werd hij doodgeschoten. De twee zwaargewonden zijn buiten levensgevaar.

Burgemeester Depla spreekt van een "inktzwarte dag". Hij belooft te onderzoeken wat er met de meldingen over de man is gebeurd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl