Dwangsom dreigt voor Schiphol
In samenwerking met
NH Nieuws
NOS Nieuws

Dwangsom dreigt voor Schiphol voor te laat aanleveren lijst gevaarlijke stoffen

Schiphol heeft een laatste waarschuwing gekregen van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (OD NZKG) om een lijst van zeer zorgwekkende stoffen te overhandigen.

Als de luchthaven niet voor 1 maart 2023 de volledige inventarisatie heeft ingediend, legt de omgevingsdienst dwangsommen op. Het gaat om stoffen die kankerverwekkend kunnen zijn en schadelijk voor het milieu.

De OD NZKG vraagt Schiphol sinds 1 maart 2021 om de lijst met zeer zorgwekkende stoffen. Bovendien wil de dienst een plan van aanpak zien hoe de luchthaven het gebruik van die gevaarlijke stoffen kan verminderen en vermijden.

Na bijna twee jaar aandringen dreigt de omgevingsdienst nu met dwangsommen. De eerste boete die Schiphol kan krijgen is 5000 euro, als de luchthaven niet over de brug komt, stapelen de boetes zich op, meldt NH Nieuws.

'Complexe opgave'

Volgens een woordvoerder van Schiphol kost de inventarisatie zoveel tijd omdat het om veel verschillende stoffen gaat en ook informatie moet worden verzameld van veertig andere bedrijven op de luchthaven. "Dat is een complexe opgave en die moet zorgvuldig gebeuren, daarom hebben we deze tijd nodig."

Schiphol verwacht de volledige lijst van zeer zorgwekkende stoffen uiterlijk eind februari in te kunnen dienen.

Advertentie via Ster.nl