AFP
NOS Nieuws

Charles en Camilla delen eerste kerstkaart als koningspaar

Buckingham Palace heeft zondag de koninklijke kerstkaart onthuld waarop voor het eerst een foto van het nieuwe koningspaar prijkt. De foto van koning Charles en zijn vrouw Camilla werd begin september gemaakt in Schotland, enkele dagen voor koningin Elizabeth overleed.

Het gaat om de officiële kaart die naar relaties van Buckingham Palace wordt verstuurd. Op de foto zitten Charles en zijn vrouw naast elkaar, terwijl ze elkaar lachend aankijken. De foto werd gemaakt door prijswinnend fotograaf Sam Hussein. Het koningspaar houdt het in de kaart bij een simpele boodschap: "We wensen jullie een heel gelukkig kerstfeest en nieuwjaar".

De foto werd genomen tijdens de Braemar Games, de populairste jaarlijkse editie van de Highland Games. Charles' moeder, koningin Elizabeth, was daar afgelopen jaar niet bij: zij liet vanwege haar gezondheid verstek gaan. Op 8 september overleed de vorstin, ze was de langstzittende monarch van het Verenigd Koninkrijk ooit.

De vraag is overigens wel of de kaart geadresseerden op tijd zal bereiken. Twee dagen geleden werd duidelijk dat het landelijke postbedrijf Royal Mail rond de feestdagen zal staken.

Zo'n 115.000 werknemers legden voor het weekend al het werk neer, zij eisen een hoger loon. Vorige week waarschuwde Royal Mail Britten al om de jaarlijkse kerstpost eerder dan gebruikelijk te versturen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl