Bronzen medaille voor de Oranje zaalhockeyheren op EK Hamburg

Zaalhockeyers winnen opnieuw EK-brons, na revanche op Zwitserland

Voor de tweede keer op rij hebben de Oranje-zaalhockeyers een bronzen medaille gewonnen op het EK. Ze verpletterden in Hamburg tegenstander Zwitserland met 10-3. Een dag eerder stonden beide landen ook tegenover elkaar, maar het groepsduel eindigde in 5-5.

Na een openingsgoal in de korte hoek van Boris Burkhardt in de wedstrijd om de derde plaats, volgden er nog vier aan Nederlandse zijde. Een strafbal voor Zwitserland vlak voor rust werd na overleg tussen de scheidsrechters niet toegekend, tot ongeloof van de Zwitsers.

Met een marge van vier goals begon Oranje vol vertrouwen aan het tweede deel van de wedstrijd. Maar het bleek nog wel hard werken. Na de pauze nam Zwitserland revanche en maakte snel de tweede treffer.

Het succes bleek van korte duur, want in het derde kwart tilde Nederland de stand naar 9-2.

Bekijk hier de 8-2 met een prachtige passeerbeweging van Jasper Tukkers vlak voor de keeper.

Direct na het begin van het vierde kwart haalde de Zwitserse bondscoach de keeper eruit en wisselde hem voor een extra veldspeler. Daaruit scoorden ze een derde goal uit een strafcorner.

Geen keepers meer

Na dat doelpunt haalde bondscoach Robert Tigges ook zijn keeper Hidde Brink naar de kant voor een extra veldspeler. Beide ploegen speelden dus zonder keeper.

Bakker bepaalde de eindstand op 10-3, en Oranje kon naar huis met de vijfde bronzen medaille in de historie.