NOS NieuwsAangepast

Drie gewonden bij schietpartij in Rotterdam, twee aanhoudingen

Bij een schietpartij in Rotterdam zijn vanmiddag drie mensen gewond geraakt. De politie heeft in verband hiermee twee mannen aangehouden.

De schietpartij was aan de Rodenburgstraat in Rotterdam-Overschie, in het noordwesten van de stad. Wat er precies is gebeurd en wat de aanleiding was voor de schietpartij, is onduidelijk. Een of twee daders zijn op de vlucht geslagen, meldt de politie.

Een man raakte ernstig gewond, een andere man en een vrouw liepen lichte verwondingen op. "De mannen zijn naar het ziekenhuis gebracht, voor de vrouw bleek dat niet nodig", zegt de politie. "De rol van de gewonden in dit incident wordt onderzocht."

De twee verdachten werden rond 21.00 uur in een woning in Schiedam aangehouden. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij. Het is niet bekend of de dader of daders tot de arrestanten behoren.

'Ruzie tussen aannemer en bewoonster'

Omstanders zeggen tegen de regionale omroep Rijnmond dat het ging om een ruzie tussen een vrouw en een aannemer over onbetaalde rekeningen.

De vrouw zou de aannemer met een tegel tegen zijn hoofd hebben geslagen, waarna de aannemer een wapen uit zijn auto pakte, schrijft Rijnmond. Twee stratenmakers die in de buurt aan het werk waren, zouden hebben geprobeerd om de ruzie te sussen en zouden daarbij door schoten van de aannemer zijn geraakt. Daarna zou de aannemer met zijn medewerkers zijn gevlucht.

De politie laat aan Rijnmond weten dit verhaal ook te hebben gehoord maar het niet te kunnen bevestigen. De politie vraagt getuigen zich te melden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl